B-Cycle logo

Onze website is vernieuwd, volledig mobile-vriendelijk!

Over B-Cycle

Bert Maes uit Westerlo heeft een passie voor fietsen. Hij rijdt sinds een 15-tal jaar zelf veel met de mountainbike en racefiets, en doet vaak mee aan mtb-marathons. En vooral: hij doet al zijn herstellingen zelf.

Bert startte in 2008 B-Cycle in zijn tuinhuis als zaak in bijberoep. Hij sleutelde er na zijn voltijdse job als automecanicien aan fietsen.

B-Cycle kreeg meer en meer werk waardoor de combinatie met een voltijdse job te zwaar werd. In 2010 maakt Bert zijn droom waar. Hij kocht een oud frituur en nam een jaar loopbaanonderbreking om het pand helemaal te verbouwen.

Een fietsenwinkel in retro style

Bert renoveerde het pand tot een volwaardige fietsenwinkel en ging zelf ook over het interieur. Hij richtte de fietsenwinkel volledig zelf in met gerecycleerd materiaal dat hij een tweede leven gaf. De retro style die bij B-Cycle heerst geeft warmte en authenticiteit, net als de fietsen.

Ons Team

  • Bert is de zaakvoerder van B-Cycle. Hij staat in voor herstellingen en is een expert in het verkopen. Hij maakt ook de wielen op maat.
  • Joni versterkt sinds 2011 Bert bij het herstellen van fietsen.
  • Nele, de vrouw van Bert, kwam in 2013 bij het team. Zij helpt klanten verder in de winkel en staat in voor de verkoop.
  • Joris, onze nieuwe fietsmecanicien, helpt ons sleutelen sinds december 2017.

Onze wielerloeg: B-Cycle Team

B-Cycle is naast een professionele fietsenwinkel, ook een wielerploeg. Het B-Cycle Team werd in 2013 opgestart. Onze winkel supportert van langs de zijlijn en helpt het B-Cycle Team verder met kledij en technische bijstand.

Het B-Cycle Team is een mountainbikeploeg die u in actie kan zien tijdens mountainbikewedstrijden, marathons en cyclocrosswedstrijden.

In het wiel van B-Cycle…

Wenst u prijzen of een afspraak? Kom langs, bel, sms of mail ons!
Contacteer ons

Kies voor B-Cycle

  • Een sterke eigen vakkennis
  • Een persoonlijke service
  • Klantvriendelijkheid & toegankelijkheid
  • De beste kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs